- Reklama -ženy
- Reklama -ženy

Odborník na výživu: Proč po čtyřicítce je těžší odbourat alkohol?

spot_img

V čem se liší konzumace alkoholu po čtyřicítce v porovnání se žurny z mládí? Rituální pití spojené s relaxací se v určitém věku nezřídka děje každý večer. Alkohol po čtyřicítce mnozí odbouráváme mnohem těžší než ve dvacítce. I opice bývá mnohem horší… Proč?

Ve videu to vysvětluje výživový poradce Petr Havlíček. Konzumace alkoholu mimo jiné narušuje spánek, a to má neblahý vliv na psychiku, i když v době „rozjařenosti“ si to nepřipouštíme. Kdy funguje sklenice červeného vína preventivně na srdečně-cévní onemocnění?

One man, sitting at the bar counter alone, he has drinking problems, sleeping on bar counter.

Dvě důležité věci, pro které po čtyřicítce hůře odbouráváme alkohol.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995. Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Rádiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora